Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kaip išsirinkti komfortabilią darbo kėdę?



Daugeliui kėdė yra kasdienis dalykas, namų ar biuro interjero detalė, įprastas baldas. Tačiau, ar kada susimąstoma, kad tai ne tik puošmena, bet ir pagrindinis elementas, kuris lemia darbo produktyvumą bei gerą savijautą. Biuro kėdžių prekyboje tikrai apstu, tačiau kaip patikrinti jų profesionalumą ir rasti sau tinkamiausią - tai klausimas, į kurį pabandysime atsakyti.

Kaip turėtų atrodyti profesionalios biuro kėdės?

Internetinėse parduotuvėse yra didelis biuro kėdžių pasirinkimas, tačiau kaip iš šios gausybės išsirinkti tokią, kuri būtų komfortabili ir saugi, ant kurios norėtųsi sėdėti, o po darbo dienos jaustis nepavargus? Darbui skirtos kėdės privalo turėti kelis svarbius elementus, tokius kaip atlošą, patogią sėdynę, atramas rankoms. Tai reikalinga tam, kad žmogus jaustųsi sėdintis patogiai ir negalvotų apie nepatogią kūno padėtį ar nutirpusias galūnes. Biuro kėdės yra pasirenkamos tokios, kad jose būtų patogu sėdėti visą darbo dieną.

Profesionalios biuro kėdės savybės:

1. Atlošas. Dirbantys sėdimą darbą dažnai susiduria su nugaros skausmu, o bėgant laikui atsiranda ir rimtesnės problemos, pavyzdžiui, stuburo iškrypimas. Dažniausiai šie skausmai yra bandomi taisyti sportu, specialiomis treniruotėmis ar tiesiog aktyviu judėjimu. Deja, tačiau bėgant laikui jos tampa tiesiog nebeveiksmingos, nes nugara yra alinama kiekvieną dieną. Jeigu jaučiate tokius skausmus ir grįžę po darbo nieko nenorite, atsakymas paprastas - jūsų kūno padėtis visą dieną yra nepatogioje pozoje. Nepatogią padėtį lemia netinkamas kėdės atlošas

Profesionalios kėdės atlošas turi būti reguliuojamas tam, kad stuburui būtų suteikiamas normalus palaikymas. Visi žmonės yra skirtingi, jie skiriasi ir ūgiu, ir kūno sudėtimi, todėl kiekvienas privalo susireguliuoti kėdės atlošą pagal save, viena padėtis visiems yra netinkama. Būtent todėl, prieš renkantis biuro kėdę, reikia atkreipti dėmesį į tai:
  • ar atlošas yra reguliuojamas, 
  • ar atlošas turi reguliuojamą palinkimo kampą,
  • ar atlošas gerai užsifiksuoja atlenkimo pozicijoje,
  • ar atlošą galima stumti pirmyn ir atgal.

2. Sėdynė. Kaip ir netinkamas atlošas kenkia nugarai, sukelia nemalonius skausmus, taip ir nepatogi sėdėsena sukelia nuovargį, gali netgi sutrikdyti kraujo cirkuliaciją, dėl šios priežasties dažnai atsiranda galūnių tirpimai bei tinimai. Labai svarbus dalykas, renkantis profesionalią darbo kėdę, kad jos aukštis būtų reguliuojamas, o sėdėjimo pagrindas platus. Dėl komforto rekomenduojama minkšta sėdynė, kad ant jos būtų malonu sėdėti. 

3. Atramos rankoms. Rankų atramos yra nebūtinas, tačiau naudingas profesionalios kėdės atributas. Labai svarbu, kad kėdės ranktūriai būtų paminkštinti, ne per platūs ir ne per siauri, kad būtų paprasta judėti kėdėje, o atramos tam nemaišytų.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kaip originaliai įrengti vaikų kambarį?

Vaikams jų kambarys yra ta vieta, kurioje iš lego dėlionių kyla aukščiausios pilys, kur riteriai vaduoja princeses iš drakono gniaužtų, kur gimsta mažųjų fantazijos. Norint, kad vaikui jo kambarys būtų kuo mielesnė erdvė, kurioje norėtųsi ne tik žaisti, bet ir tobulėti, augti, mokytis ir kurti, būtina tuo pasirūpinti jau nuo pat jo ankstyvo amžiaus.  Sukurti tobulą vaiko kambarį nėra jau taip sunku, svarbiausia nestokoti idėjų ir fantazijos. Sukurti vaikui kambarį gali kiekvienas, o tai padaryti niekada nėra per vėlu. Pateiksime keletą smagių idėjų, kurios pavers vaikų erdvę ne tik stebuklinga, bet ir praktiška. Spalvų pasirinkimas Jau seniai yra praėjusi mada mergaičių kambarius dažyti rožine, o berniukų mėlyna spalva. Šiais laikais kiekvienas žmogus stengiasi kuo labiau paįvairinti savo namų interjerą, todėl net ir rinkdamas vaiko kambariui spalvą, pirmiausia turi atsiklausti jo paties, kaip jis įsivaizduoja savo erdvę, kokios nori. Vis dėlto, jeigu vaikelis dar yra

Kokie kriterijai svarbūs renkant vaikišką lovą?

Kiekvienas tėvas nori, kad jų vaiko miegas būtų kuo pilnavertiškesnis ir saldesnis. Dėl šios priežasties jie tuo rūpinasi ir dažnas, rinkdamas vaikišką lovą, taiko tam tikrus kriterijus. Vis dėlto, jeigu tėvams vaikas yra pirmas, jiems kyla dilema, kokią lovą išrinkti saviškiui? Vieni konsultuojasi su specialistais, kiti su tėvais, jau išsprendusiais šią problemą. Kokius kriterijus taiko tėvai rinkdami vaikui lovą? Kriterijų, kuriuos galima taikyti renkant vaikišką lovą, yra ne vienas, dėl šios priežasties dažnam sunku nuspręsti, kokių laikytis, o kuriuos verčiau ignoruoti. Pateikiami pagrindiniai, verčiausi dėmesio kriterijai lovos pasirinkimui. 1. Pirmas kriterijus - lovos ilgaamžiškumas . Prieš renkant vaikui lovą, būtina iš anksto apgalvoti tai, ar lova perkama trumpam, ar ilgam laikui. Tai svarbu todėl, kad vaikiškų lovų dydžių pasiūloje yra tikrai nemažai, o ir jų kaina ganėtinai didelė, todėl pasirinkus didesnę lovą, ant kurios vaikas miegos daug metų, faktas,